Lurkók receptkönyve

Kóti Angéla

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ha megkérdeznénk egy kisgyermeket, egy szelet süti és egy alma közül melyiket választaná, szinte biztos, hogy az édesség nyerne. Nagyon nehéz beleépíteni az egészséges dolgokat az étrendjükbe, de ha egy kicsit rafináltak vagyunk, könnyen túljárhatunk az eszükön. Persze csakis az ő érdekükben.

Almás tócsni

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 25 dkg alma
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • só és bors
  • liszt

Elkészítés:

1. A burgonyát és az almát kis lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük őket. Néhány percig állni hagyjuk, majd a nedvességet kezünk közt kinyomkodjuk belőle.

hirdetes

2. A reszelt krumplis-almás keveréket összedolgozzuk a tojássárgájával és a köménnyel, sóval és borssal ízesítjük. Tenyérnyi lepényeket formálunk belőle, amelyeket lisztbe forgatunk, és bő olajban kisütünk.

3. A tócsnikról a felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük, majd zúzott fokhagymával ízesített tejföl kíséretében forrón tálaljuk.

4 adag lesz belőle.

Hozzávalók:

  • 30 dkg Palacsintapor
  • 1 dl olaj
  • 2 és fél dl víz
  • 1 egész tojás
  • 2 dl habtejszín, habbá verve
  • 10 dkg meggybefőtt
  • 5 dkg csokoládés pudingpor
  • 2 és fél dl tej
  • a tetejére 0-ás cukor

1. A palacsintaport egy közepes méretű keverőtálban kikeverjük az olajjal, vízzel és a tojással. 10 percig pihentetjük, addig a gofrisütőt beüzemeljük.

2. A csokoládés pudingport egy kis lábasban simára keverjük a tejjel és lassú tűzön sűrű pudinggá főzzük. A meggyet lecsepegtetjük.

3. A tésztából gofrikat sütünk. Egy kész gofrit megkenünk csokipudinggal, rákanalazunk pár kanál tejszínhabot, rászórunk pár szem meggyet, meghintjük némi 0-s cukorral és lefedjük egy másik szelet gofrival. Tálaljuk.

4 adag lesz belőle.

Hozzávalók (12 szelet):

  • 150 g vaj
  • 80 g nyírfacukor
  • 1 db tojás
  • 100 g liszt
  • 50g Dia-Wellness zéro-6 liszt
  • 100 g kókuszreszelék (mandularajongók helyettesíthetik darált mandulával)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 400 g eper



1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 18 centi átmérőjű tortaformát. Ha nem szilikon a sütőforma, akkor sütőpapírral béleljük ki. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és cikkekre vágjuk.


2. A vajat megolvasztjuk, majd a nyírfacukorral és a tojással alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a liszteket, a kókuszreszeléket, a sütőport és a fahéjat, és átkeverjük. Ha jobban esik, akkor a végén kézzel is "átgyúrhatjuk".


3. A massza felét a tortaformába helyezzük, és egyenletesen elterítjük (kézzel belelapítva a legegyszerűbb.) Rápakolgatjuk az eper felét, jó sűrűn, hogy mindenhova jusson, majd a tészta másik felét, és a tetejét szépen kirakjuk a maradék eperrel.


4. 30-40 percig sütjük.
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság család egészség gyerekek gyereknevelés kreatív táplálkozás

Szótár

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Készségfejlesztő játékok

A készségfejlesztő játékok alkalmazása gyermekkorban rendkívül fontos feladat. Ezek a... Tovább

Tovább a lexikonra