Az evés mindeknek nagyon fontos főként a kicsiknek. Vannak gyerekek, akikkel nem könnyű együttműködni, ha evésről van szó, de mi hősies szülők mindent elkövetünk, hogy gyermekeink kellő mennyiségű ételt és ezzel együtt vitamint juttasson a szervezetébe. A gyermekek pörgős mindennapjaiban unalmasnak tűnhet az étkezés és már-már kényszernek tekintik, ha asztalhoz kell ülni. Ezen könnyen lehet segíteni például változatos étrend, sok színes élelmiszer, és persze az elengedhetetlennek tűnő tálalás. Számunkra is csalogatóbb az étel, ha szép színekben pompázik esetleg egy kis minta is kirajzolódik a tányérunkban. Íme, néhány tipp mellyel megkönnyíthetjük a mindennapokat!
1. Ragyogó palacsinta napocska: Az elkészítése nagyon egyszerű és gyors!
Hozzávalók:
Palacsinta tésztához:
- 1db banán
- 1db tojás
- Fél dl víz
- 2-3 evőkanál liszt (durum liszt, teljes kiőrlésű liszt)
Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat és fél órára hagyjuk a hűtőben összeállni majd ezt követően kisütjük.
Díszítés: Használjunk piros gyümölcsöt (eper, szamóca). Vágjuk félbe és tegyük, a palacsinta köré mintha napsugarak lennének. A napocska szeme lehet banánkarika és a közepére tehetünk áfonyát. Végül koronázzuk meg egy édes mosollyal.
2. Brumitál: Isteni finom, könnyű és egészséges reggeli.
Hozzávalók:
Tejbegríz:
-0,5 l tej
- 6 csapott evőkanál búzadara
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés: Felforraljuk a 0,5l tejet és hozzáadjuk a 6 evőkanál búzadarát és a 3 evőkanál cukrot. Közepes lángon állandó keverés mellett addig főzzük, ameddig nem sűrűsödik be.
Díszítés: A tejbegríz elkészítése után egy tányérba kiszedjük, majd egy kis fahéjjal, vagy kakaóporral meghintjük és a tetejére banánkarikákat teszünk egyet középre az orrnak és kettőt a tányér szélére a füleknek és áfonyát vagy málnát a szemek helyére.
TIPP: Ha fokozni szeretnénk, a varázs díszíthetjük zabpehellyel is.
3. Varázslatos katica: Vitaminnal és színekkel teli zöldségtál.
Hozzávalók:
- 1db koktélparadicsom
- 1 darab paradicsom
- 1 szelet kenyér
- 1 szelet lapkasajt
- 1 db olivabogyó
- 1 fej saláta
Elékszítés: A zöldségeket alaposan megmossuk majd a paradicsomot felszeleteljük az olivabogyóval együtt.
Díszítés: A kenyérre helyezzük a lapka sajtot majd rá a salátalevelet a tetejére pedig a karikára szelt és félbevágott paradicsomot és az olivabogyót. Végül a koktélparadicsomot.
TIPP: Extra díszítésként a katica köré tehetünk szív alakú dinnye darabkákat.